COVID паспортите са като „рестарт за туризма“, обяви експерт 27.02 | 10:04

„Пътуването не е само избор за почивка. То може да е по делови въпроси или свързано с моменти в личен план“, каза Поли Карастоянова

От iNews.bg

Tуристическият бранш изразява удовлетворение от позицията на българското правителство да се присъедини към група от държави в Европа, която върви към "възможност за рестарт на туризма” чрез възможности за пътуване с COVID паспорти. Това заяви в NOVA Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризма.

Аналистичен център  е прогнозирал, че ваксинираните работници в туристическия сектор ще имат конкурентно предимство, когато туристите правят своя избор коя дестинация за почивка да изберат.

"Пътуването не е само избор за почивка. То може да е по делови въпроси или свързано с моменти в личен план", каза Поли Карастоянова.
"Още във втората половина на януари Националният борд на туризма се обърна към министъра с предложение туристическият сектор да бъде приоритетно ваксиниран преди летния сезон. 24 часа по-късно имахме отговор в положителна насока на това предложение”, каза още Карастоянова

Водещи

Най-четени