Lufthansa отмени два полета от и до София 06.11 | 12:36

Само един самолет ще кацне днес от Франкфурт заради стачката на стюардесите

От Кристиан Костурков

Поредната стачка в германската авиокомпания Lufthansa отново анулира няколко полета. По-конкретно от София днес няма да излети полет LH 1427 за Франкфурт, който трябваше да излети от нашата столица в 14:00 ч. Пътниците обаче ще могат да пътуват до същата дестинация тази неделя, 7 ноември, в 7:00 ч. сутринта, като полетът ще бъде под номер LH 1429.

Също така се анулира и днешният рейс от Франкфурт за София, който по разписание каца на българското летище в 20:15 ч. Самолетът, който лети по същото направление по-рано обаче ще бъде изпълнен. Той вече е излетял и се очаква да кацне в София в 13:15 ч.

Поредните проблеми с рейсовете на германския авиопревозвач са продиктувани от стачка на стюардите и стюардесите, която започна днес. Причината е в плановете за реформи в пенсионната система, които ще доведат до по-късното пенсиониране на този тип служители, по-ниските обезщетения при пенсиониране и провалените преговори между синдикатите и ръководството на Lufthansa. Протестът на стюардите и стюардесите засега ще продължи 1 седмица.

Водещи

Най-четени