Standard & Poor's повиши рейтинга на Варна 05.07 | 14:37

Оценката вече е ВВ с тенденция от стабилна към положителна

От Ралица Стоянова

Кредитната агенция Standard & Poor's е повишила рейтинга на Варна, съобщи днес кметът на града Кирил Йорданов, цитиран от БТА.

Оценката вече е ВВ с тенденция от стабилна към положителна.

Според агенцията в условията на икономическа криза градът е доказал, че може да контролира разходите си. Като фактор за повишаването на рейтинга е посочено още подобряването събираемостта на приходите.

Днес общинската управа във Варна отчете изпълнението на проект, финансиран по оперативна програма "Регионално развитие". Със средствата в размер на 4 475 860 лева са извършени реконструкция на един от основните булеварди в града - "Генерал Колев", ремонт на северното платно на ул."Царевец" и облагородяване на прилежащия район. Освен оправянето на асфалтовите настилки, в зоната са изградени нови тротоари, светофари, улично осветление. Извършено е озеленяване, оформени са 11 паркинг зони, както и детски площадки, спортни игрища, паркови алеи с беседки и пейки.

От началото на август започва мащабна рехабилитация на светофарите в града. Ще бъдат изградени и нови. Осигурената сума е 1 млн. лева.

 

Водещи

Най-четени