bTV зарови томахавката с "Булсатком", но само за празниците 23.12 | 12:43

Медийната група възобновява излъчването си до Нова година

От Диана Цветкова

bTV Media Group връща излъчването на каналите си в мрежата на кабелния оператор "Булсатком", но само за празниците, съобщи bTV.

Абонатите на оператора ще могат да гледат bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и спортния канал РИНГ, считано от 16,00 часа днес, като от медията посочиха, че към момента няма никакво развитие в отношенията с "Булсатком".

"За съжаление дори нямаме изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group", обявиха от там.

От медийната група посочиха, че е напълно възможно да не подпишат договор "Булсатком" и от 1 януари 2013 г. излъчването на телевизионните канали в мрежата му да бъде преустановено, ако операторът не гарантира промяна в търговските си практики.

Вчера (22 декември) bTV преустанови излъчването си за мрежата на "Булсатком" с мотива, че има неуредени финансови задължения от страна на оператора.

Впоследствие и TV7 обяви, че има намерение да спре излъчването на програмата си за мрежата му.

От "Булсатком" решиха да компенсират абонатите си като им пуснат безплатно HBO и HBO Comedy, но това не помогна да се избегне гнева на клиентите. Стотици потребители изсипаха недоволството си към както към bTV Media Group, така и към "Булсатком" в мрежата.

Водещи

Най-четени