bTV застана зад Генка Шикерова 17.09 | 18:58

Вижте позицията на телевизията относно палежа на колата на журналистката

От Гергана Златкова

И полицията установи умисъл в палежа на личния автомобил на водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова, съобщиха от bTV.

След като днес в информационните емисии телевизията сухо съобщи за палежа на колата на журналистката, в късния следобед от bTV излязоха с разширена позиция за инцидента и застанаха плътно зад Генка.

"Екипът на bTV изразява пълната си подкрепа и застава зад водещата на сутрешното предаване, като категорично се противопоставя на вандалския и скодоумен начин за разчистване на сметки с журналистите и лицата, които търсят истината и задават неудобните въпроси на всеки, който дължи отговори и обяснение за поведението и постъпките си.

Със средновековни методи на сплашване, не е възможно да се пречупи формираната с години и отстоявана всеки ден, във всяко предаване, обективност и журналистически кураж.

Цената на истината е висока, но bTV ще остане телевизията, която не просто търси, а и дава право на живот на всички гледни точки", заявиха от телевизията в обръщението си до медиите.

Самата Шикерова цял ден упорито не си вдига мобилния телефон и категорично отказва да превръща личния си проблем в държавна сензация. 

Водещи

Най-четени