АБВ: Патентият данък на такситата да се намали 25.03 | 13:50

Минималната сума да падне до 300 лв., предлага депутатът Лъчезар Никифоров

От iNews.bg

От ПГ на АБВ сме съгласни минималният патентен данък на такситата да бъде намален до 300 лева и да се заплаща два пъти в годината.

Това заяви днес на брифинг в Народното събрание народният представител от ПГ на АБВ Лъчезар Никифоров във връзка с промените в Закона за автомобилните превози, засягащ такситата и таксиметровите услуги, съобщи БГНЕС.

Собственикът на таксиметровия автомобил сам трябва да предпочете дали да води самостоятелно счетоводство и самостоятелно да си организира дейността, или да бъде на трудов договор към компания, или тази компания да му заплаща дължимите вноски, каза депутатът. Ние сме твърдо "за” въвеждането на публичен регистър, който да определи собствеността на таксиметровите автомобили. Всичко да бъде ясно, точно и прозрачно и да няма незаконни автомобили, което знаете, че не е рядка практика, особено в големите градове, посочи той.

Напмняме, че снощи към 18.30 в столицата около 60 таксиметрови коли блокираха "Орлов мост"  спонтанно, за което Inews.bg съобщи първи.

Водещи

Най-четени