АМ "Струма" с електронно досие 29.04 | 14:36

До 30 юни пък трябва да бъде довършена магистрала "Тракия"

От Кремена Бедерева

Подготвя електронно досие на лот 2 на магистрала "Струма". Това обяви служебният министър на електронното правителство Роман Василев на пресконференция в МРРБ, където бе представен пилотен пакет от четири електронни услуги, които от утре (30 април) Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предоставя на бизнеса и гражданите.

Министър Роман Василев съобщи, че досието ще е достъпно през интернет страницата на Агенция "Пътна инфраструктура".

В досието ще има информация за всеки етап от проекта, която ще е публична. Предстои подписване на споразумение по оперирането на досието между Камарата на строителите, Пътната агенция и изпълнителя на проекта. Идеята е постепенно електронното досие да се въведе за всички обекти.

Министър Захариева пък изрази надежда до 30 юни да бъде довършена магистрала "Тракия" и допълни, че строителството на обекта напредва.

До дни ще бъде оповестена и електрона платформа на Обществения съвет към МС, каза министър Василев.

След майските празници пилотно за Пловдив и региона ще бъде пуснат електронен регистър на хотелите на български и английски, допълва БТА.

В регистъра ще има информация за броя на звездите на хотелите в страната, на леглата, ще има опция за предлагане на услугата и възможност общината да сертифицира валидността на предлаганите услуги и хотелска база.

 

Водещи

Най-четени