АПИ: Не пътувайте от Перник за София през Владая 03.01 | 11:48

Лощото време не позволи да бъдат отворени повече ленти за движение към столицата

От iNews.bg

Агенция "Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите, движещи се по направлението Перник-София, да преминават по магистрала "Люлин”. За днес беше планирано да бъдат осигурени две ленти в посока София на път Перник – София, който минава покрай Владая, но поради силния вятър и очаквания обилен снеговалеж временните знаци не могат да бъдат поставени и организацията на движението остава без промяна. Затова е по-добре шофьорите да използват алтернативния маршрут през магистрала "Люлин”.

Към момента магистралите "Тракия" и "Хемус" са проходими при зимни условия, съобщават още от АПИ. Дежурни екипи и техника извършват снегопочистване и обработка с химикали на автомагистралите и републиканските пътища. Към 11 ч. няма пътно-транспортни произшествия и движението се извършва нормално.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Водещи

Най-четени