АПИ търси: IT шеф за е-винетките срещу 510 лв. заплата 13.01 | 15:34

Затова пък изискванията според длъжнастната характеристика са 20 реда

От iNews

Агенция "Пътна инфраструктура" публикува обява за работа за държавен служител на ръководна длъжност, който да отговаря за системата за електронните винетки.

Обявата е пусната и в популярен сайт за набиране на персонал, а заплатата за нея е твърде ниска предвид отговорностите - 510 лева, съобщава офнюзбг. Конкурс за назначаване на държавен служител е за длъжност Началник отдел "Управление на информационна система и инфраструктура" в Национално ТОЛ управление. То отговаря за винетките и тол таксите по пътищата.

От кандидатите се изисква да имат висше образование със степен магистър в областите компютърни технологии и системи; информатика и компютърни науки; комуникационна и компютърна техника, както и поне 4 години професионален опит. Друго изискване е да познават нормативната уредба (КТ, ЗДСл, ЗОП, ЗФУКПС, ЗА, Правилник за структурата, дейността и органицазията на работа на АПИ, ЗП, Вътрешни правила за работа в агенцията, Вътрешните правила за реда и организацията на документооборота в АПИ, Кодекс за поведение на служителите в АПИ, Системна архитектура и хардуерна инфраструктура на решението, ITIL V3 и по-висока, стратегия за поддръжка на системата на КАПШ, стратегии за събиране на такси и правоприлагане, стратегия за обслужване на клиенти) и да имат добра компютърна компетентност (Linux, Windows Server, SQL, MC Office и др.).

Длъжностна характеристика включва управление и координиране на дейностите по техническа експлоатация и дейностите по поддръжката, свързани с целия софтуер и хардуер на Електронната система за събиране на таксите за ползване на РПМ, което означава - КпС, WAN, ЦД, мобилно приложение, ТСО, МПО, МПЕ, ПЦС, КЦ, ОМС, БД, както и подсистемите като Управление на ИТ услуги /ITSM/, инструменти за внедряване и наблюдение.

Посочено е, че определената заплата от 510 лева е на база Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.

Към момента Националното ТОЛ управление е без ръководител, след като първият директор на звеното Антон Антонов си отиде веднага след фалстарта на системата за продажба на електронните винетки.

Водещи

Най-четени