Абсурд! Училище отвори без ученици в Септември 16.09 | 14:50

Три пъти са правени предложения школото да бъде закрито

От Цанка Донкова

Първият учебен звънец удари в цяла България и стотици ученици прекрачиха праговете на училищата. Едно школо обаче остана празно. Въпреки това то продължава да съществува.

"В училището в село Лозен тази година няма да се обучава нито един ученик, но то в момента продължава да съществува. Това заяви Атанас Танев, секретар на община Септември, съобщава агенция "Фокус".

Три поредни години са правени предложения за закриването на училището, но общинските съветници са го оставили да съществува.

"На последната сесия на общинския съвет в края на месец юли подадохме предложение и то отново не беше прието. Тогава обаче имаше шест деца, записани в училището, а после се отказаха и те. Въпросът за закриването ще се гледа отново на 17 септември на заседание на местния парламент", каза още Танев.

Последното закрито училище в общината е това в село Бошуля. "Ако и на това заседание общинските съветници не се съгласят да закрият училището, общината изпада в абсурдна ситуация.

Остава директор с един човек персонал и поддръжка на материалната база и консумативите – около 1000 лева на месец. Бюджетът ще се натовари с около 15–20 хиляди лева, които ще бъдат напълно безсмислени разходи", коментира секретарят на община Септември.

Водещи

Най-четени