Август започва с гореща вълна 01.08 | 09:00

Оранжев код за 25 области, край морето - рай за плажуване

От iNews

В неделя ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност над планинските райони. През нощта и през по-голямата част от деня ще е почти тихо, утре вечерта ще се появи слаб южен вятър. Остава горещо с преобладаващи максимални температури между 36 и 41 градуса.

В първият ден на август е обявен оранжев код в станата за горещини. Само в три области - Бургас, Варна и Добрич има предупредителен жълт код за жеги.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 29-33 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 34 градуса, а на 2000 метра - около 26 градуса.

В понеделник и вторник горещата вълна ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 35 и 40 градуса, на отделни места в низините, с по-голяма вероятност в понеделник - до 42 - 43 градуса. По-ниски, до 30-34 градуса, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност във вторник в часовете около и след обяд. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде предимно умерен; към края на деня ще се обръща от северозапад, а във вторник в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток, но навсякъде ще отслабне.

Източник: НИМХ

 

 

 




Водещи

Най-четени