Аврамова отрече да се задава воден апокалипсис у нас 03.01 | 12:02

Язовир „Бебреш“ към момента има запаси за 3 месеца, отбеляза тя

От iNews.bg

Спекулации са появилите се в последните дни данни, че в страната има водна криза. Воден апокалипсис в България не се задава. И ако някои се опитва да всее страх, използвайки създалата се ситуация в Перник това е непочтено. Разбирам, че в криза темата се използва политически. Вероятно БСП се готви за дебатите в парламента и вероятно подгрява, но не е редно това да става със заиграването с тази тема.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заедно със зам.-министъра Николай Нанков даде информация за състоянието на язовирите в страната, предаде репортер на БГНЕС.

От думите й стана ясно, че язовир "Тича" разполага с вода за 30 месеца. "Тя ще стигне за това време само, ако водата се използва за питейно-битови нужди", подчерта Аврамова. Язовир "Камчия" разполага с вода за 10 месеца; яз. "Асеновец" – 4.5 месеца.

"Нивото на водата в язовир "Бебреш", който захранва Ботевград, се следи всекидневно от "Напоителни системи" и към момента там има вода за 3 месеца", посочи министърът.

Водещи

Най-четени