Автобуси с туристи катастрофираха край морето (СНИМКИ) 30.06 | 11:46

Единият застигнал и ударил другия отзад, трима души са пострадали

От iNews.bg

Катастрофа между 2 автобуса е станала на пътя Бургас-Созопол. По първоначални данни има трима пострадали, съобщава "Фокус", цитирайки ОДМВР-Бургас.

Инцидентът е станал в 9:19 часа по пътя Бургас-Созопол в района на спирка "Моряк", непосредствено преди отбивката за с. Атия. Според първоначалната информация единият автобус застига и удря отзад втория. По непотвърдени засега данни вследствие на катастрофата са пострадали трима души. На място са 3 полицейски екипа, служители от Спешен център и пожарна. Движението се отклонява през село Маринка.

По-късно от ОДМВР-Бургас уточниха, че катастрофата е станала в района на спирка "Моряк”. Автобус "Волво”, с бургаска регистрация, управляван от 52 годишния В.Г. от с. Русокастро, общ. Камено, превозващ група чешки турист в посока Южното Черноморие, застига и блъска отзад втори автобус "Волво”, с бургаска регистрация, собственост на фирма за превози от Китен, с който се превозвали 14 пътника.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили три полицейски екипи, служители от "Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и екипи на "Спешна медицинска помощ”, като е констатирано, че по-сериозно пострадали са водачът на л.а. "Волво” – В.Г. и неговия спътник и представител на чешката фирма – С.Б., 67 годишен, словашки граждани. Двамата са откарани към "Шокова зала” на УМБАЛ – Бургас, а останалите чешки туристи / в по-голямата си част в шок от катастрофата, без сериозни наранявания/ са откарани за допълнителни медицински прегледи в болница "Бургасмед”.

Пътната отсечка Бургас – Созопол в частта си до разклона за с. Атия е затворена до преместването на авариралите автобуси с помощта на тежка техника.

Водещи

Най-четени