Автобусите в „Младост” с нови маршрути 09.05 | 12:25

Градският транспорт се променя за 6 месеца заради новите спирки на метрото

От Кристиан Костурков

От тази сутрин автобусите на градския транспорт в софийския квартал "Младост” се движат с променени маршрути, съобщават о Столична община. Причината е в откритите вчера нови 3 станции на метрото, които обслужват жилищния комплекс и Бизнес парка в района. Промяната в организацията на движението на наземните коли на градския транспорт е експериментално и ще продължи 6 месеца. След това, според резултатите, то може да бъде променено отново.

Автобусите по линия № 4 ще се движат от Кокалянско ханче по маршрута до кръстовището на  бул. "Александър Малинов" с ул. "Проф. Ал. Теодоров - Балан", направо по ул. "Проф. Ал. Теодоров - Балан", ул. "Свети Киприян" през естакадата над бул. "Андрей Ляпчев" до обръщателното колело бл. 70 в ж.к. "Младост 1" - двупосочно.

Предстои да бъде възстановен постоянният маршрут на автобусите по линия № 76. Те ще тръгват от ж.к. Младост 4, ще преминават по ул. 406, ул. "Божан Ангелов", ул. "д-р Атанас Москов", ул. "Самара", надясно по бул. "Александър Малинов" и по маршрута си до ж.к. Гоце Делчев - двупосочно.

Автобусите по линия № 111 ще се движат от ж.к. Люлин 1, 2 по маршрута си до кръстовище на бул. "Александър Малинов" с ул. "Самара". След това ще продължават по ул. "Самара", ул. "д-р Атанас Москов" до обръщателното колело в ж.к. Младост 4 - двупосочно.

Ще бъде разкрита и нова автобусна линия № 112. Автобусите по нея ще се движат с маршрут  от кв. "Горубляне" - ж.к. "Младост 4" - метростанция 16 - кръговото на Бистришко шосе - в посока кръговото на Бистришко шосе, от крайна спирка с код 0830 кв. "Горубляне", надясно по ул. "Манов Велев", надясно по ул. "Деян Попов", наляво по ул. Самоковско шосе, надясно по Околовръстен път, надясно по ул. "проф. Александър Танев" /ул.406/, наляво по ул. "д-р Атанас Москов", наляво по ул. "Самара", наляво по бул. "Александър Малинов", по западната пътна връзка за Околовръстен път, по Околовръстен път до кръговото на Бистришко шосе, обръщане посоката на движение, по локалното платно на Околовръстен път, наляво по източната пътна връзка за бул. "Александър Малинов" и по описания маршрут до кв. "Горубляне".

Автобусите по линия № 113 ще се движат от обръщателното колело в ж.к. Младост 1, по бул. "Андрей Сахаров". Те ще продължават надясно по бул. "Александър Малинов", наляво по ул. "Филип Аврамов", по ул. "Проф. Ал. Танев" до обръщателното колело в ж.к. Младост 4- двупосочно.

Автобусите по линия № 314 ще тръгват от ж.к. "София парк" и ще се движат по маршрута си до кръстовището на бул. "Александър Малинов" с ул. "Самара". След това ще продължат надясно по ул. "Самара", наляво по ул. "д-р Атанас Москов", надясно по ул. "Свето преображение", наляво по ул. "Филип Аврамов", надясно по бул. "Александър Малинов", наляво по бул. "Андрей Сахаров" до обръщателното колело в ж.к. Младост 1 - двупосочно.

Автобусите по линия  № 413 ще тръгват от Технополис Младост 4 и ще се движат по маршрута си до кръстовището на бул. "Александър Малинов" с ул. "Самара". След това ще продължат надясно по ул. "Самара", наляво по ул. д-р Атанас Москов, направо по ул. "Проф. Ал. Теодоров - Балан", под естакадата на бул. "Андрей Ляпчев". От там ще продължат по маршрута си до Централна гара - двупосочно.

На ул. "Филип Аврамов" след кръстовището с бул. "Александър Малинов" в посока ж.к. Младост 4 ще бъде разкрита спирка "бл. 223 ж.к. Младост 4". Тя ще обслужва автобусите, движещи се по линии № 113, 213 и 314.

Двупосочна спирка "Естакада Младост 2" ще бъде разкрита на бул. "Андрей Ляпчев". Тя ще бъде предназначена за автобусите по линия 413.

Предстои разкриването на еднопосочна спирка "метростанция Бизнес парк" в посока бул. "Александър Малинов". Тя ще бъде на ул. "Самара" преди кръстовището с бул. "Александър Малинов". На нея ще спират  автобусите от линии № 111 и 112;

Закрива се спирка с код 0156 "бл. 205 ж.к. Младост 2. Тя се намира на ул. "Проф. Александър Теодоров- Балан" преди кръстовището с "бул. Александър Малинов".

Спирка с код 2373 "МВР академия" за автобусна линия № 76 в посока център (ж.к. Гоце Делчев) се измества 150.00 метра назад на бул. "Александър Малинов" при кръстовището с ул. "Самара";

Спирка с код 2374 "МВР академия" за автобусна линия № 76 в посока ж.к. Младост 4 се измества на ул. "Самара" на 50.00 метра след бул. "Александър Малинов";

Двупосочна спирка  "ж.к. Младост 4" за автобусна линия 112 ще бъде разкрита на ул. "Проф. Александър Танев" в района на вход/изход от съществуващото обръщателно колело в ж.к. Младост 4, уточняват още от Столична община.

Водещи

Най-четени