Автобусните превози поскъпват заради екотакси 16.09 | 09:27

Аргументът за на управляващите е, че така въздухът ще стане по-чист

От iNews.bg

Новите екотакси, въведени от екоминистерството, ще оскъпят билетите за междуградски превози с 5%, предупредиха представители на транспортния бизнес в "Събуди се". Става дума за наредба на Министерство на околната среда и водите, според която колкото е по-старо превозното средство, толкова повече ще се плаща при регистрация. Превозвачи вече изразиха недоволство и от намеренията за задължителни колани при превозите на разстояние повече от 30 километра.

Аргументът за на управляващите е, че така въздухът ще стане по-чист.

"Тази екотакса за нас е много притеснителна. Това всъщност е продуктова такса, с която автобусът трябва да бъде рециклиран. Тя няма нищо общо със замърсяването на въздуха”, коментира в ефира на "Събуди се"  представителят от Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

Според нея обновяването на автобусите няма да стане чрез тези такси. Тя допълни, че това може да стане само и единствено с комплексни мерки.

Милтенова е категорична, че при всички случаи цената на билета ще се увеличи.  Стана ясно, че превозвачите ще потърсят премиера и ще поискат лична среща с него през следващата седмица.

Най-четени