Автогара „Александър Невски“ затваря 31.10 | 13:49

Автобусите вече ще могат само да оставят туристи на площада, реши общината

От iNews.bg

Без повече автобуси около храм-паметника "Св. Александър Невски" в София. Идеята импровизираната автогара да бъде закрита се превръща в реалност след 2 седмици. Столична община забранява спирането на автобуси пред храма. След това автобусите, използвали досега площада, ще пристигат на старата столична автогара.

Паркирането пред храм-паметника е толкова разпространено, че някои фирми дори го обозначават официално като крайна или начална точка на пътуванията си, отбелязва бТВ. Паркоместата за автобуси на площада са само 5, но редовно те са три пъти повече и заемат цялото пространство на площада.

Според новите правила автобусите ще могат само да оставят туристите на историческия площад, а после ще се оттеглят за паркинг на друго място. Вече се строи алтернативна стоянка на мястото на старата автогара в София.

Общинският съветник Симеон Славчев посочи, че в момента се полага чакъл, за да може да се спира спокойно, а туристите и гражданите да се придвижват без проблем. "В момента там е леко разкаляно. След полагането на чакъл ще бъдат обособени и сложени знаци. Сега там паркират леки автомобили, които ще бъдат пренасочени да паркират в зелената зона от другата страна”, добави той.

Водещи

Най-четени