Автомеле в Пловдив прати трима души в болница 24.10 | 13:07

Катастрофата е станала на кръстовището на булеварда с ул. „Янко Сакъзов” преди моста на Герджика

От Ани Романова

Меле с три коли на бул. "Руски” в Пловдив прати трима души в болница, съобщиха от полицията в града.

Катастрофата стана около 16,15 часа във вторник на кръстовището на булеварда с ул. "Янко Сакъзов” преди моста на Герджика.

Лека кола "БМВ”, която е и най-сериозно пострадала при сблъсъка, първо ударила изчакващия за ляв завой "Мерцедес”. След този първи удар бмв-то навлязло в лентата за насрещно движение, където се сблъскало с лека кола от марката "Ауди”.

При катастрофата пострадали 58-годишният шофьор на аудито и двете пътнички – на 56г. и на 51 г., които се возели в същия автомобил. Тримата били откарани в болница без опасност за живота.

Зад волана на "БМВ"-то бил 22-годишен шофьор, а на "Мерцедес"-а млад мъж на 20 години. Тримата шофьори са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни, уточниха от полицията в Пловдив. Произшествието е отработено по административен ред от служители на сектор "Пътна полиция", уточниха оттам. Вследствие на тройния сблъсък по бул. "Руски” в посока кръстовището с бул. "Шести септември” се образува огромна тапа, която обтегна нервите и на шофьори, а и на пешеходци. Последните пък се затрудняваха да пресекат на зелен за тях сигнал на светофара именно заради многото коли, препречили кръстовището с ул. "Янко Сакъзов”.

Водещи

Най-четени