Агенцията по лекарствата преминава на електронно обслужване 19.10 | 13:43

Разрешенията за медикаменти вече ще се издават онлайн

От Ростислава Иванова

Изпълнителната агенция по лекарствата вече ще обслужба клиентите си по електронен път. Разрешенията за употреба на лекарствени продукти ще бъдат издавани онлайн. Това съобщи директорът на агенцията доц. Асена Стоименова.

Освен разрешенията за употреба на лекарствен продукт по национална процедура, вече има възможност и за електронно издаване на разрешения за употреба на медикамент по процедура за взаимно признаване и по децентрализирана процедура. По електронен път ще се издават и удостоверения за регистрация на хомеопатични продукти, каза Стоименова, цитирана от БТА.

По интернет ще могат да се подновяват разрешения за употреба на лекарствен продукт, да се издава разрешение за промяна на издадено разрешение за употреба, за разширяване обхвата на издадено разрешение за употреба, както и за прехвърляне на права върху издадено разрешение за употреба на лекарствен продукт.

Електронните услуги се въвеждат чрез изпълнението на проекта "Въвеждане на комплексно електронно управление на административните и информационните услуги по разрешаването за употреба на лекарствени продукти в Република България".

Проектът е осъществен по Оперативна програма "Административен капацитет 2007-2013 г. ", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

 

 

Водещи

Най-четени