Агенцията по рибарство вече с нов шеф 01.11 | 11:26

Постът зае икономистът Валентин Вълков

От iNews.bg

След скандала с предишния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев, който беше уволнен заради злоупотреби, на мястото му вече има назначен нов човек. Името на новия шеф е Валентин Вълков, който зае поста по заповед на министъра на земеделието. Той е магистър по икономика, завършил е "Икономика на промишлеността” във Висшия икономически университет във Варна. 

Припомняме, че досегашният изпълнителен директор на ИАРА Янев бе освободен от длъжност миналата сряда. Причина за това стана разследване, свързано със злоупотреби с евросредства. Той и още двама души бяха задържани и прекараха в ареста 24 часа, след което бяха пуснати под гаранция от по 20 000 лева.

СХЕМАТА

Еднолично търговско дружество "Капитан Z”, представлявано от Бонка Тодорова, представило неверни данни пред ИАРА. Например, че има разрешение за улов на калкан за 2 години. Благодарение на измамната информация фирмата получила европари в размер на 59 972 лв.

В схемата участвал инспекторът от ИАРА Златин Георгиев, който бил подпомаган от Петър Генов, представител на сдружението с нестопанска цел "Морски звуци". Третият ангажиран в сделката е изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев. 

Водещи

Най-четени