Адвокат: Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди 16.04 | 10:44

Емануил Йорданов коментира присъдите на първа инстанция, издадени вчера

От iNews

Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди. Това коментира адвокат Емануил Йорданов в ефира на БТВ.  Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. 

Той добави, че Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля. Петрова пък нямала вина, защото не е получава и лев от парите.  Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора.

Това коментира пък бившият ПР на район "Младост" Петър Кърджилов.  Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест. 

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.  По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви: "Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване." Защитниците на Иванчева са категорични, че ще обжалват.

Водещи