Адвокат Ботев: Цветан Василев е атакуван от най-близките си хора 06.11 | 08:31

Неговото желание е да спаси КТБ, категоричен е юристът

От Теодора Кокаланова

Все още има заплахи за живота на Цветан Василев. Той е атакуван от най-близките си хора. В банката има апетитни активи. Целта е те да бъдат взети на занижени цени от хора, които могат да си го позволяват. Това заяви адвокатът на банкера Цветан Василев Христо Ботев в студиото на bTV. 

Той е категоричен, че зад казуса КТБ стоят политически интереси. "Нищо не може да се получи по този начин, без политическа воля и подкрепа. За мен в България не можеш да имаш силни позиции в бизнеса, без да имаш такива в политиката. Цветан Василев ще каже кои са тези имена. Не го прави, за да не влияе на политическата обстановка и да не прави скандали", уточни адвокатът. 

Той подчерта, че единственото желание на Цветан Василев е да спаси банката. "Имаше консорциум, който предлага решение - Оманският фонд. Това се случи с негова координация, но БНБ отхвърли предложението. в началото БНБ каза, че това е стабилна банка, а 6 месеца по-късно излезе тази дупка за милиарди, не мога да разбера как става така", каза още Ботев. 

По думите му не звучи реално мажоритарен собственик да се разпорежда за всеки кредит на банката. "Има предоверяване към определени хора, които сега са основни свидетели срещу него", заяви Ботев. Той съобщи, че по време на разговорите между него и Цветан Василев се обсъждат технически въпроси, а не кардинални решения. 

"Надявам се да има положително развитие и да не се стигне до отнемане на лиценза, това ще повлияе на цялата икономика на страната. В банката има пари на общини и предприятия. Хората ще загубят доверие в банковата система", категоричен е Ботев. 

В момента Цветан Василев, и да иска, не може да напусне Сърбия, тъй като е ограничен на територията на страната, преди сръбското правителство да реши дали да го екстрадира. Ако бъде върнат от сръбските власти, го очаква задържане за срок от 72 часа.  

Водещи

Най-четени