Адвокат Симеонов: Моделът на управление, който нарекоха "Кой", не се е променил 09.03 | 09:24

"Властите в Сърбия ще решат дали трябва да екстрадират Цв. Василев или не", обясни защитникът на банкера

От iNews.bg

"Невъзможно е Цветан Василев да бъде екстрадиран у нас още тази седмица, каквато информация се появи”.

Това каза в ефира на Нова телевизия Константин Симеонов, адвокат на банкера. Причината е, че процедурата в Апелативния съд в Белград не е приключила.

Адвокатът коментира изнесената информация от миналата седмица, че според съда в Белград, има основания да бъде екстрадиран банкерът Цветан Василев. Очаква се ново решение след обжалването на втора инстанция, след него остава санкцията на министъра на правосъдието.

"Проведено е закрито съдебно заседание, без участие на адвокати на две от страните", обясни още той. "Към момента, в който официално бе обявено, че съм негов защитник, аз действах от прокуратурата да бъде махнато задържането под стража и издирването от Интерпол, за да може той да се прибере доброволно. Т.е. той нямаше физическа възможност да се прибере в България", заяви Симеонов.

На въпрос страхува ли се още Василев за живота си, адвокатът му отговори, като попита дали има промяна в начина на управление на страната. "Има ли промяна в управлението на страната? Няма. Ще видим кои ще бъдат новите шефове на ДАНС и главния секретар”, заяви Симеонов.

Адвокатът попита риторично: "Моделът на управление, който нарекоха "Кой", не се е променил и влиянието на хората, които в никакъв случай не са в категорията на приятелите на Цветан Василев, които причиниха това нещо, продължава, както и премиерът Бойко Борисов заяви няколко пъти, че банката е фалирана умишлено. Няма банка, която да издържи на този натиск."

На въпрос кога ще дойде Цветан Василев адвокатът му отговори: "Когато приключи процедурата по екстрадиция. След Апелативния съд министърът на правосъдието има думата. Властите в Сърбия ще решат дали трябва да екстрадират Цветан Василев или не. Във всеки случай Цветан Василев няма да си дойде утре".

Адвокатът на Цветан Василев каза още, че клиентът му продължава да работи, макар и в Сърбия. "В началото, когато беше голямата дандания около банката, всичко беше в една тежка ситуация. Но нека съдебното дирене по същество да започне. А то ще започне, когато реши прокуратурата. Делото е в прокуратурата, то не е внесено в съда".

Преди два дни адвокат Константин Симеонов заяви пред 3e-news, че "прокуратурата беше активен фактор в съсипването на Корпоративна търговска банка".

 

 

Водещи

Най-четени