Адвокат нападна охранител в Съдебната палата в София 25.03 | 13:50

До конфликтът се стигнало, защото охранителят поискал адвокатът да изпрани джобовете си

От iNews.bg

Адвокат е нападнал охраната на Съдебната палата тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

При влизането през служебния вход откъм ул. "Алабин" мъжът се е легитимирал с адвокатска карта, поставил чантата си на лентата за багаж, а самият той е минал през металдетекторната рамка, при което апаратът е подал сигнал за наличие на метални предмети у него.

Дежурният служител на ГДО поискал от адвоката да постави всички метални предмети, които се намират у него, а самият той отново да мине през рамката – процедура, която се прилага по един и същи начин за всички външни лица, посещаващи Съдебната палата.

Посетителят обаче е отказал да изпълни тези разпореждания и след като си е взел чантата, се е отправил към вътрешността на сградата, игнорирайки отправените към него покани да се върне и да се подложи на проверка.

Служителят тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди, твърдят от Правосъдното министерство. 

В мелето се наместват и други служители на съда и в крайна сметка адвокатът е закопчан с белезници и отведен в дежурната стая. На място за извикани и полицаи от Четвърто РПУ, тъй като адвокатът е заявил, че срещу него е упражнено насилие, е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието, в което се намира и наличието на травми.  

Шефът на Главна дирекция "Охрана" гл. комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая.

Водещи

Най-четени