Адвокатите на Евстатиев саботираха делото в съда, новата дата - 10 октомври 01.08 | 14:55

Единият защитник на екскмета-изнасилвач е в отпуск, другата – в болнични

От iNews.bg

Пловдивският районен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка, напивайки я преди това с алкохол.

Днес за първи път и двамата – жертвата и изнасилвачът, бяха в съдебната зала. Процесът срещу Евстатиев обаче беше отложен заради неявяването на защитата му.

Оказа се, че единият от адвокатите на бившия кмет на Стрелча - Милчо Бенгарски, е в отпуск, насрочен още преди да бъдат определени датите на процеса, а другата му адвокатка Ташкена Колчева е в болнични.

В съда вече е депозиран и граждански иск от името на момичето, съобщи адвокатът на семейството Иван Грошев.

"Семейството определи 10 000 лв. неимуществени вреди. Интересно беше, че се явиха всички поканени свидетели за днеска, без един - полицейски служители, близки, познати на семейството и на самия Евстатиев, които са видели състоянието на момичето след инцидента дни след това. От 10 обстоятелства, той признава 8 - познанство, виждане, ухажване, признава контакт, сексуален, но не казва, че контактът е против волята на момичето - ерго,повярвайте ми, че е доброволно. В рамките на процеса ще поддържам обвинението заедно с прокурора. Ще поискам осъдителна присъда и по възможност тя да бъде ефективна", коментира по БНР адвокатът на жертвата.

Следващото заседание на Пловдивския районен съд ще бъде на 10 октомври. Заседанията ще бъдат закрити, а пред съда са призовани да се яват 16 свидетели и 10 вещи лица.

Водещи

Най-четени