Адска катастрофа с жертва затвори Хаинбоаз 21.03 | 16:15

Челно са се ударили лек автомобил с великотърновската регистрация и товарен камион. На място е загинал водачът на автомобила. Ранени са двама негови спътници - жена и дете

От iNews.bg

Тежък пътен инцидент между тир и лек автомобил наложи цялостното затваряне на старопланинския проход Хаинбоаз. Инцидентът е станал около обед, след Предела на трасето в посока Гурково.

Челно са се ударили лек автомобил с великотърновската регистрация и товарен камион. На място е загинал водачът на автомобила. Ранени са двама негови спътници - жена и дете.

Заради следствените действия движението ще бъде блокирано за няколко часа. Обходният маршрут за леки автомобили е през прохода Шипка. Товарните изчакват на място.

Катастрофата е станала на мокър участък и в района на поредица от завои. От двете страни на прохода има километрични опашки, според полицията огледът на местопроизшествието ще продължи часове наред.

Двете коли са блокирали платната. Правят се опити за урегулиране на движението и пренасочването му към обходни маршрути.

Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.

Водещи

Най-четени