Адски трафикт по пътищата! Страшна тапа на Е-79 при Симитли 17.04 | 15:32

10 км автоколона образуват връщащите се от Банско, Сандански и Гърция

От iNews.bg

Засилва се трафикът по основните пътища на страната. Осигурено е оптимално полицейско присъствие в най-натоварените участъци, информира МВР. Най-натоварени се очаква да са магистралите "Люлин", "Струма" и "Хемус", където на места продължават ремонтните дейности. След 14.00 ч. Обаче трафикът е значително по-интензивен.

Страшна тапа се е образувала на Е-79 в района на Симитли, където потокът от Банско, Разлог и Гоце Делчев се събира с този на завръщащите се от Сандански и от Гърция през ГКПП "Кулата-Промахон”.

При Симитли и двата трафика на завръщащите се към София в последния почивен ден за Великден, буквално спират. След около 5 минути той се раздвижва, но до входа на Благоевград колоната пълзи с около 35-40 км/ч. След Благоевград трафикът се нормализира, за да продължи спокойно по АМ "Струма”. 

Репортер на Inews.bg от мястото съобщава, че колоната край Симитли на Е-79 е около 10 км, а разстоянието в задръстването се изминава за около час.

1896034

По-натоварено е движението и край Чирпан и за кратко - в отсечката след Ихтиман, посока Вакарел на автомагистрала Тракия, съобщава Дарик.

До 20.00 часа днес е в сила забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистралите и част от републиканската пътна мрежа.

Нормална е обстановката по гранично-контролните пунктове с Гърция. Няма струпване на автомобили, движението на преминаващите моторни превозни средства е без затруднения.

Водещи

Най-четени