Ако вдигнат колата ви с паяк, може да платите освен глобата и ремонт 30.08 | 14:26

Масово репатраците нанасят щети на автомобилите

От Цанка Донкова

Няма човек, който да не изпадне в ужас в мига, когато установи, че колата му не е на мястото, където я е оставил. Вариантите за съдбата на автомобила са два - или е станал жертва на апаши, или е вдигнат от паяк. Оказва се обаче, че и двата варианта могат да ви излязат доста солено.

Причината е, че паяците масово чупят колите, когато ги преместват, оплакват се стотици българи, чиито возила са пострадали. Ремонтите им излизали солено. На места репатриращите автомобили дори вдигат колите, без да видят, че в тях има жени с деца, съобщава в. Всеки ден.

От Агенцията за метрологичен и технически надзор обясняват, че много от хората, които оперират с паяците, нямат необходимата квалификация, което води до инциденти. Най-леките поражения са одраскана боя и откъртени странични огледала. Веднъж дори захващащото устройство на паяка се откачило и направило чисто нов джип на кабриолет.

Подобни инциденти обаче се случват и заради прекалена експлоатация на машините - в София един паяк работи 24 часа в денонощието. Машините по морето обаче може да бъдат спрени, защото проверка там вече е установила, че не са минали технически преглед и затова така чупят колите. Инспекция е направена в Бургас, Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър.

Водещи

Най-четени