Ако искате да се откажете от брачната халка - пригответе си със 100 лева повече 31.03 | 21:25

Адвокатските хонорари при развод регистрират повишение

От Теодора Кокаланова

От днес отказването от брачната халка ще ни струва със 100 лева повече. Раздялата по взаимно съгласие вече ще струва 400 лв. Ако една от страните има претенции, сумата скача на минимум 600 лв. 

Причината е, че Висшият адвокатски съвет увеличи значително минималните хонорари, които адвокатите взимат. Според експертите, адвокатите трябва да получават повече, защото нашият стандарт на живот се е подобрил.

Ако спорите за делба на имущество, ще трябва да си приготвите най-малко 800 лв. Правосъдният министър Зинаида Златанова обаче се обърна към адвокатите с молба да преразгледат минималните цени и по възможност да отменят повишението им.

Новите тарифи касаят всички случаи, в които явяването на адвокат в съдебната зала е задължително. Според актуализираните цени ако съдебният процес има повече от две заседания, за всяко следващо явяване клиентите ще трябва да отделят по още 100 лв. за адвокатски хонорар.

По указа за борба с дребното хулиганство, който често касае футболните фенове, минималната сума за адвокатски хонорар се вдига двойно – от 150 на 300 лв, информира NEWS7.

Установяваването на бащинство ще струва двойно по-скъпо – от 250 на 500 лв. Делата за издръжка също поскъпват – те ще струват по 300 лв. вместо досегашните 100. Според адвокатите минималните възнаграждения гарантират, че всеки защитник ще отдели необходимото време, за да се яви подготвен по делото, което води.

Водещи

Най-четени