Ако пенсиите ви са били в КТБ, имате време да смените платеца 29.07 | 15:22

Същото важи и за клиенти на Креди Агрикол България ЕАД

От Мая Александрова

НОИ ще приема заявления извън регламентирания срок за смяна на платеца от клиенти на КТБ и Креди Агрикол България ЕАД като продължение на предприетите досега действия и във връзка с предстоящото изплащане на пенсиите за август, съобщиха от НОИ.

Целта е да се осигури възможност за своевременно удовлетворяване на заявленията на пенсионерите, клиенти на Корпоративна търговска банка АД и Креди Агрикол България ЕАД, желаещи смяна на платеца, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че при подаване на заявления за смяна на платеца до края на работния ден в понеделник (4 август), пенсиите ще се изплащат чрез новия заявен платец още от август.

НОИ напомня, че за промяна на банкова сметка хората подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от документ на банката с номера на новата банкова сметка на титуляра.

Желаещите да получават пенсията си чрез пощенска станция следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.

Водещи

Най-четени