Акция "Паяк" продължава. Снимат с камери нарушителите 09.01 | 08:04

Така ще могат да бъдат заснети и наказани много повече шофьори

От Диана Цветкова

Масираната акцията по вдигане на неправилно паркирани автомобили, която вчера стартираха КАТ и общински инспектори в София, продължава и днес.

Очаква се паяците да съсредоточат усилията си по централните софийски улици, както и в районите на моловете.

Освен това от днес неправилно паркиралите шофьори ще бъдат снимани с мобилни камери на КАТ, след което ще им бъдат изпращани покани да се явят в "Пътна полиция" и да бъдат наказани, съобщава в. "Монитор".

Вчера (8 януари) униформените вдигаха коли с паяк и глобяваха шофьорите им в Студентски град, около бизнес парка в "Младост" и Експоцентъра, в район "Възраждане" и по бул. "България".

Резултатът – 38 репатрирани автомобила и 54 глобени на място водачи.

От КАТ коментираха, че са очаквали да има повече санкционирани, но когато се е разбрало, че паяците вдигат коли, много шофьори са преместили своите возила.

Използването на камери се налага, защото с мобилното устройство могат да бъдат заснети и наказани много повече шофьори, посочва изданието.

Санкцията за неправилно паркиране е от 20 до 200 лева. Ако сниманите с камери шофьори не се явят в "Пътна полиция" в едномесечен срок след получаване на поканата, данните им ще се изпращат към НАП. Така в един момент приходната агенция ще се заеме със събирането на глобите, например с данъците.

До края на тази седмица или в началото на следващата проверяващите ще се преместят в квартал "Лозенец".

Водещи

Най-четени