Акция "Скорост": Над 10 000 нарушения установи "Пътна полиция" 03.04 | 13:12

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена по инициатива на TISPOL

От iNews

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена по инициатива на TISPOL. Акцията  бе осъществена на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на полицейските действия са установени общо 10 434 нарушения на максимално разрешената скорост за движение, със 154 автоматизирани технически средства и системи. Контролът се е извършвал на 608 места, като са участвали 279 служители.

Установените нарушения от стационарните технически средства са 282, от мобилните системи, с които са оборудване полицейските автомобили - 4 900, а от стационарно-преносимите уреди за контрол на скоростта (триноги) - 5 252.

Констатирани са 50 нарушения на водачи на превозни средства, които са превишили с над 50 км/ч максимално разрешената скорост за движение в населено място.

Анализът на първоначалните данни сочи намаление на броя на пътните инциденти - на територията на страната са регистрирани 65 леки пътнотранспортни произшествия с материални щети и 15 - с ранени.

При допълнителните проверки на МПС са установени 563 други нарушения на ЗДвП.

Водещи

Най-четени