Акция за почистване на района при Седемте рилски езера на доброволци в съботния ден 07.10 | 14:57

Събраното ще бъде транспортирано до Сапарева баня, като разходите са за сметка на общината, уточни кметът на курорта Калин Гелев

От iNews.bg

Поредната акция за почистване на района при Седемте рилски езера направиха доброволци в съботния ден. Този път организатор е фондация "Нашият дом е България", съобщи за БНР Пламен Мирянов, който е неин председател.

Събраното ще бъде транспортирано до Сапарева баня, като разходите са за сметка на общината, уточни кметът на курорта Калин Гелев. 

От Национален парк "Рила " и от хижа "Рилски езера" предоставиха ръкавици, пликове, чували и метални шишове на участниците в почистването. Включиха се и планински спасители от отряда в Дупница, които поставиха паметна плоча на известен планинар и спасител, който е работил десетки години на близката хижа и е починал наскоро. По време на акцията са направени кадри за образователен филм за планина Рила.

Районът на Седемте езера е чист - в края на август почистване правиха дъновистите, а сега правят и от "Нашият дом е България". Не е така обаче покрай пътя Сапарева баня-Паничище, до началната станция на лифта при хижа "Пионерска". По трасето е правено почистване на 15 септември при кампанията "Да почистим България заедно", за не по-малко от месец са се натрупали много отпадъци, каза кметът на общината Калин Гелев.

Водещи

Най-четени