Акция на летище София! Арестуваха двама полицаи за каналджийство 26.05 | 10:44

При обиски в домовете на граничните служители са открити големи суми

От iNews.bg

Двама гранични полицаи, работили на Летище "София”, са задържани при специализирана акция по линия на нелегалната миграция. Това съобщи пред журналисти в парламента министър на вътрешните работи Валентин Радев. Той уточни, че не може да навлиза в детайли, защото операцията в столицата продължава.

Снощи в столицата се проведе специализирана акция на МВР и ДАНС срещу нелегалната миграция. "Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени”, каза Радев.

По думите му по време на обиските е намерена голяма сума пари. Радев не посочи каква е намерената сума, само уточни, че е голяма. Не каза и от колко месеца се работи по случая, а само, че операцията е по сигнал, каквато е и практиката. 

Разследването продължава и в момента, като се извършват още обиски. Операцията се ръководи от специализираната прокуратура, включени са експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. 

"Всички, които са замесени ще бъдат докрай намерени, ако не са тук, ще бъдат издирени и ще понесат отговорността спрямо закона”, увери министърът.

Водещи

Най-четени