Акция на прокуратурата в Агенцията по горите 09.03 | 16:43

Изискват се доклади, становища, заповеди и др. във връзка с обществена поръчка за горски заменки

От iNews.bg

Във връзка с възложена от главния прокурор на Република България Иван Гешев проверка относно извършването на замени на поземлени имоти в горски територии, прокурори от Върховна касационна прокуратура, съвместно със служители на Главна дирекция "Национална полиция", изискват документи (доклади, становища, заповеди и др.) от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите и от управителя на търговско дружество в гр. София.

Изисканите документи са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 5 септември 2014 г. относно схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от Република България при замени на поземлени имоти в горски територии.

Изисква се цялата документация по изпълнението на обществената поръчка с предмет избор на правоспособен независим оценител, който да извърши оценка на поземлените имоти в горски територии в съответствие с европейските изисквания, както и документи, свързани с възстановяването на предоставена на бенефициентите помощ.

Водещи

Най-четени