Аладин с две обвинения за убийство 18.12 | 15:05

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу алжирския гражданин Аладин за опит за убийство на Тихомир Владимиров

От Ивелина Георгиева

Софийската градска прокуратура е внесла на 16 декември обвинителен акт срещу Салахедин бин Аладин за опит за умишлено убийство на Тихомир Цветанов Владимиров, съобщиха от прокуратурата.

На 27 май 2013 г., в София, на ул. "Вашингтон", в близост до Централните хали, Салахедин бин Аладин е нанесъл с нож няколко удара по тялото на Владимиров, като му е причинил четири рани, проникващи в коремната кухина, две рани в областта на гръдната кухина и рана на шията. Наранени са черният дроб и дясната външна артерия. Нараняванията на Владимиров са довели до опасност за живота му.

Освен това на 1 ноември около 0:30 ч. на ул. "Пиротска" в София той е отнел движими вещи на стойност 566 лв. от Радосвета Драгева. Деянието е извършено чрез употреба на сила – порязване на пострадалата с нож в областта на шията и чрез заплаха.

На 2 ноември около 1:30 ч. на ул. "Трапезица" в столицата Бин Аладин е направил опит да отнеме мобилни телефони на обща стойност 480 лв. от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Използвал е заплаха чрез насочване на нож срещу пострадалите и употреба на сила – наранил е един от пострадалите. Това деяние е останало недовършено по независещи от волята на Бин Аладин причини, а именно – самоотбрана.

На 2 ноември около 2:00 ч. на ул. "Пиротска", в магазин за алкохол и цигари, Бин Аладин е отнел движими вещи на стойност 444 лв. от Виктория Христова – продавач-консултант в магазина. Деянието е извършено чрез заплаха и употреба на сила. Бин Аладин е нанесъл на Христова множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете ѝ, довели до остра кръвозагуба и опасност за живота. Грабежът е придружен с опит за убийство на Виктория Христова.

На Бин Аладин е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". В хода на разследването срещу Салахедин бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за лично укривателство.

Александър Симеонов е предаден на съд за това, че е спомогнал Бин Аладин да избегне наказателно преследване. На Симеонов е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Разследването срещу Бин Аладин и Александър Симеонов е продължило един месец и 11 дни. Разпитани са 32 свидетели, изготвени са девет експертизи от 22 вещи лица, събрани са множество веществени доказателства, обобщават от СГП.

Водещи

Най-четени