Александър Симов: Имаше опит пленумът да се превърне в отряд за отстрел на Нинова 09.06 | 13:59

Гледах "опозицията" - те са оплетени в параграфи, апаратни хватки, уставни маневри, ситуационни интриги и кулоарни кадрили, смята той

От iNews

Александър Симов коментира в профила си във Фейсбук пленума на БСП и вътрешната опозиция на партията.

Ето какво написа той:

"...А всъщност истината е простичка - битката за съдбата на БСП ще се проведе на конгреса. Много хора искат да я предрешат, искат Националния съвет да има последната дума, но това просто няма как да се случи.

 

И ще си кажа честно къде е проблема на хората срещу Нинова като съм наясно, че днес в БСП да си кажеш честно нещата означава цели 15 души във фейсбук да те обявят за клакьор, нещастник, подлога и какво ли още не.

Днес гледах "опозицията" - те са оплетени в параграфи, апаратни хватки, уставни маневри, ситуационни интриги и кулоарни кадрили. Но не видях каква точно им е каузата.

 

Защото няма как и никога няма да е кауза да кажеш: "Нинова трябва да си ходи". Кауза може да бъде, ако произнесеш: "Нинова трябва да си отиде, защото ние ще сме по-остра опозиция на ГЕРБ". Обаче нищо такова не се чу.

И това е проблем.

Заради това беше опитът пленумът да се превърне в отряд за разстрел. Защото конгресът на БСП има усет за каузи, усеща има ли идеи и хора, които да ги реализират.

Заради това се чудя в какъв ли морфичен резонанс ще са мозъчните месомелачки следващата неделя?

Защото след всичките отразяни глави и пролята кръв в техните текстове днес, след седмица ще трябва да раждат направо библейски фрази за възкресение, чудо и мистерии :)))))"

Водещи

Най-четени