Алексей Петров: Аз съм дежурният виновен 08.02 | 13:22

Делото „Октопод“ бе отложени заради счупено ребро на един от подсъдимите

От Ивелина Георгиева

"Аз съм определен като дежурния виновен". Това коментира Алексей Петров по повод изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов, с което го обвърза с нападението срещу Златко Баретата.

Петров отказа да направи коментар по случая "Буда", точно защото е представян вечно за виновник, а не за експерт, какъвто по думите му е от 20 години.

"Компетентните органи трябва да си свършат работата и да изяснят обстоятелствата", подчерта той и допълни, че ще коментира тези факти, ако бъде извикан от разследващите.

Недостойно е да се занимаваме с паметта на един честен и достоен офицер, каза Алексей Петров за Спас Спасов, за когото покрай скандала с досието "Буда" се твърди, че работел във фирма на бившата барета. Името на Спасов бе споменато и в изнесените данни по случая "Буда".

Делото "Октопод" бе отложено за след един месец, тъй като един от подсъдимите Цеко Йорданов паднал в банята и си счупил реброто, съобщи БТА.

За сметка на това, съдът насрочи редица съдебни заседания от март до юни, на които ще бъдат разпитани десетки свидетели, сред които Нешка Робева и Светлин Русев.

Водещи

Най-четени