Алексей Петров не иска да стои в затвора 24.09 | 18:26

Прокуратурата пожела разпит на нови свидетели по делото "Октопод"

От Елена Кирилова

Двама нови свидетели да бъдат разпитани по делото "Октопод”, пожела прокуратурата, разкрива агенция "Фокус”.

Става дума за съпругата на Пламен Устинов, Ангелина Устинова, и Венцислав Устинов, негов братовчед.

Прокуратурата иска те да бъдат разпитани, защото са имали информация от Пламен Устинов за неговите пътувания и срещите му с Алексей Петров.

Другото искане е за очна ставка между свидетелите Пламен Устинов и братът на Алексей Петров, Огнян Петров, заради неточности в днешните показания на Огнян.

От своя страна, съдът прие, че исканията на прокуратурата са неоснователни и не биха дали нова информация дали Алексей Петров е склонявал свидетели към лъжесвидетелстване.

Заседанието продължи с разпит на още един свидетел, медицинско лице, във връзка с медицинската експертиза на Алексей Петров.

Адвокатите на Алексей Петров отново поискаха по-лека мярка за неотклонение за бившата барета, предаде репортер на БГНЕС.

Близо един час братът на Алексей Петров, Огнян, дава показания, в рамките на които разказа за своите срещи с Пламен Устинов.

Именно заради думите на Устинов и на Донка Митева, които бяха изречени пред съда, той прие, че обвиняемият се е опитвал да въздействана свидетели по делото, ето защо Петров беше върнат в ареста. За  три подобни срещи днес разказа брат му, който е присъствал по време на въпросните разговори.

По думите му срещите са били инциирани от Устинов. Огнян Петров подкреи обясненията на брат си, които бяха дадени преди време. 

Водещи

Най-четени