Алексей Петров обяви 100 000 долара награда "за главите" на убийците си 13.11 | 10:49

„С терористите - като с терористи!“, закани се Трактора след стрелбата с гранатомет по него

От iNews.bg

Бившата барета и съветник на ДАНС Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него. Това съобщи Трактора пред журналисти преди началото на днешното заседание на делото срещу него в Специализирания съд.

Той увери, че анонимността на източниците на информация ще бъде абсолютно гарантирана.

Петров подчерта, че има доверие на органите на реда и вярва в благоприятния изход на разследването за опита за покушение срещу него с гранатомет.

По думите на бившата барета медиите са определили атентата срещу него като терористичен акт. "И в тази връзка: с терористите - като с терористи", отсече Петров.

Припомняме, че на 29 октомври срещу бившия съветник на ДАНС, известен с възките си с криминалните глупировки, бе извършен опит за атентат в столицата. Неизвестни стреляха по бронирания му автомобила с два гранатомета, но дори не успяха да го наранят.

Стрелбата в района на бул. "Черни връх" вдигна на крак полицията, но и до днес няма задържани за опита за покушение.

Ден след нападението беше открита колата, с която са се придвижвали нападателите на Петров. Оказа се, че стария червен "Опел" е бил купен наскоро от семейство в София. Разследващите разполагат с описанието на купувача.

 

 

Водещи

Най-четени