Алпинисти ще вадят тялото на Кристиян от пропастта над Триград 22.07 | 17:45

16-годишното момче от София най-вероятно се е самоубило заради стореното

От iNews.bg

Алпинисти ще вадят тялото на 16-годишния Кристиян, който днес бе намерен мъртъв в района на Триград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Смолян, цитирана от бТВ.

Трупът е в недостъпна местност, до пропастта не може да се стигне пеша. Тялото на 16-годишния Кристиян е открито към 14.00 ч. от неговия баща, който продължи издирването, започнало преди две седмици.

Момчето бе в неизвестност от 9 юли, когато изчезна, след като удари с автомобил четирима пешеходци край Триград. Кристиян вероятно се е самоубил, скачайки от скалата, предполага кметът на селото Цветан Славков.

Екип от разследващи полицаи извършват оглед на мястото, където е намерен трупът. След приключване на огледа, алпинисти ще пристъпят към изваждане на тялото.

Според първоначални данни момчето е паднало или е скочило от около 120-метрова скала. Предстои да бъде извършена и аутопсия, уточняват от полицията.

Районът, в който е намерено тялото, не е обходен при издирването, тъй като е недостъпен, обясняват от кметството. От полицията информират, че трупът очевидно е в тази пропаст от дни, вероятно още от нощта на пътния инцидент.

Фаталната катастрофа стана около десет минути след полунощ на 9 юли. Кристиян, който няма шофьорска книжка, блъсна с колата на баща си четирима пешеходци край Триград. След катастрофата момчето избяга, а в контейнер за смет в околността бе намерен изхвърлен неговият таблет.

Заедно с Кристиян в колата е пътувало и момиче. Младежът е ученик от София, а през ваканцията е бил при баба си в Триград. Близки на семейството предполагат, че момчето се е самоубило след преживения шок.

Преди дни майката на Кристиян заяви за bTV, че той се крие, защото изживява шок. Според нея синът й познава добре местността. Директорката на училището му пък го описа преди време като много отговорно момче, което жестоко съжалява за стореното и затова е избягало след инцидента.

Водещи

Най-четени