Американските инвестиции у нас може да се увеличат 03.10 | 17:17

Външният ни министър се срещна с новия посланик на САЩ у нас

От Ралица Стоянова

"Отношенията между България и САЩ са отношения на партньори и приятели, които споделят общи ценности”, заяви външният министър Николай Младенов след първата си среща с новоназначения американски посланик у нас Марси Рийс.

Той благодари за подкрепата, която получава страната ни в прехода през последните 20 години. Младенов подчерта, че двете страни имат общи приоритети не само в двустранен план, но и като съюзници в НАТО. "Ние имаме общи приоритети по отношение на политиката към държавите от региона на Западните Балкани, както и общи виждания за демократичното бъдеще на страните от Близкия Изток и Северна Африка”, каза той.

Външният министър и посланик Рийс изразиха увереността си, че успешното сътрудничество между България и САЩ може да бъде разширено, особено в сферата на икономиката и инвестициите.

"Надявам се, че ще можем да постигнем и напредък по два важни за българското общество въпроса – подписването на Споразумение за социална сигурност и разрешаването на визовия въпрос, след като бъдат изпълнени законовите изисквания”, допълни Найденов.

Новият посланик на САЩ Марси Рийс пристигна в България на 28 септември. Тя замени Джеймс Уорлик, който си тръгна от страната ни на 14 септември.

Водещи

Най-четени