Ананиев: Изграждането на Националната детска болница беше един от моите приоритети 12.08 | 13:45

"Министър Кацаров е един перфектен манипулатор"

От iNews.bg

"Министър Кацаров е един перфектен манипулатор". Това каза бившият министър на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с отправените към него обвинения за строежа на Националната детска болница.

"Изграждането на Националната детска болница беше един от моите приоритети, когато бях министър на здравеопазването. Той стана приоритет и на правителството, защото със свое решение то обяви болницата за обект с национално значение. Стотици млади семейства подкрепиха проекта. Имахме много разговори с тях", заяви Ананиев.

По думите му е било направено предварително конструктивно изследване от Министерството на здравеопазването, "което показва някои дефекти, които има тази сграда, но те са преодолими и това би могло да стане в рамките на бюджета и времето, което ние предвиждахме за изграждането на болницата". 

"Беше споменато, че материалите по случая се намират в прокуратурата. Това е чудесно, защото тя е органът, който трябва да се произнесе. Искам да кажа на д-р Кацаров, че ние сме спазили цялата процедура. Като ви знам екипа, "крадецът каза дръжте крадеца", посочи Ананиев.

Водещи

Най-четени