Ананиев прие поста на финансов министър от Владислав Горанов 24.07 | 19:26

Кирил Ананиев заяви, че ще продължи да разчита на настоящите заместник-министри на финансите

От iNews.bg

С братска прегръдка досегашният здравен министър Кирил Ананиев прие поста на финансов министър от предшественика си Владислав Горанов.
Министър Ананиев отбеляза, че ще осигури приемственост в ежедневната оперативна дейност и ще положи необходимите усилия за успешно приключване на бюджета за тази година в условията на пандемията от COVID-19, съобщиха на сайта на финансовото министерство.
Кирил Ананиев заяви, че ще продължи да разчита на настоящите заместник-министри на финансите Маринела Петрова и Росица Велкова, както и на екипа на министерството, пред който предстои и съставянето на проектобюджета за 2021 година.
Преди това Ананиев символично предаде поста министър на здравеопазването на проф. д-р Костадин Ангелов. Двамата обсъдиха водещите приоритети и проекти, които са ключови за сектор Здравеопазване.
"Ограничаване разпространението на COVID-19 в страната, подкрепа за работещите в сферата на здравеопазването и реализацията на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система са сред основните ми приоритети", заяви новият здравен министър. Около тези цели ще бъдат фокусирани усилията на здравното ведомство, допълни проф. Ангелов.
От своя страна Кирил Ананиев посочи, че и от Министерството на финансите ще продължава да работи в подкрепа на българското здравеопазване и винаги ще бъде насреща да подпомага дейността на ръководния екип на Министерството на здравеопазването.
"Първата ми задача като вицепремиер и министър на туризма ще бъде да започна срещи със сдруженията в бранша.", написа във Фейсбук новият мистър на туризма Марияна Николова, която сменя Николина Ангелкова.
"Целта е да набележим спешни мерки за спасяването на летния сезон през август и септември. Разбира се да очертаем и дългосрочни такива за излизането на сектора от тежката криза, в която попадна заради световната пандемия от COVID-19. Аз съм диалогичен човек и заедно с бизнеса се надявам да вземем най-правилните решения за неговото стабилизиране", написа още Николова.
След това излезе с обръщение към туристическия бранш на сайта на Министерство на туризма и фейсбук профила си, като публикува и снимки от днешните си срещи, информира дир.бг.
На сайта на МВР също няма информация за сдаването на министерския пост от Младен Маринов на Христо Терзийски, който досега ръководеше Главна дирекция "Национална Полиция". Но денят бе ознаменуван със съвместно съвещание на професионалното ръководство на МВР и ръководството на ВКП в сградата на Главна дирекция "Национална полиция". Темата бе отчитане на резултатите по противодействие на битовата престъпност. И макар и в отпуск до 9 август главният прокурор Иван Гешев отиде на съвещанието и награди вече бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов с отличие "Служебна благодарност" и предметна награда "Награден нож".

Водещи

Най-четени