Ангел Марин върна ордена заради Борисов 13.01 | 18:51

„Борисов показа, че не заслужава гнева ми...Борисов е позор за България“, заяви вицепрезидентът

От Филипа Тодева

Вицепрезидентът Ангел Марин върна ордена, с който бе награден само преди дни от президента Георги Първанов.

Това съобщиха от прессекретариата на Президенството.

"По повод словоблудството на Борисов в Народното събрание, че не заслужавам ордена заявявам: С това си изявление Борисов показва, че не заслужава гнева ми. Поради това не мога да приема за достойно да съм носител на орден, за чието получаване ме е предложил сам той и е преподписал указа за награждаването ми. Борисов два пъти се е подписал под мотивите за предложение: "За особени заслуги”, се казва в позицията на Марин.

Той съобщава, че изпраща на министър-председателя ордена и указа. Марин би ги е приел, когато друг министър-председател, "достоен за това", направи предложение за награждаването му.

Според Марин, Борисов е позор за България. Ето защо няма да присъства в Народното събрание, където ще бъде и той - на церемонията за полагането на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент.

"Не мога да участвам и в ритуала пред паметника на Незнайния воин за встъпването им в длъжност, където ще бъде и той. Това е, което мога да направя като генерал от Българската армия и вицепрезидент на България, за да запазя не само моята лична чест и достойнство, но и честта и достойнството на хиляди хора, на България", казва още ген. Марин.

Водещи

Най-четени