Ангел Марин нахока Росен Плевнелиев и Бойко Борисов 04.01 | 10:45

От висшите етажи на властта ходатайствали за помилване на престъпници

От Филипа Тодева

Идвали са толкова много хора при мен да ходатайстват за помилване на престъпници, даже от високи нива на властта. Това обяви пред bTV бившият вицепрезидент Ангел Марин.

Той отбеляза, че проблемът не е в помилването, а в това, че има престъпност и, разбира се, непоправими престъпници, които няма как да се помилват.

"Ако трябва с една дума да определя своя подход при помилванията, това е "Строгост". Аз винаги съм бил първо на страната на пострадалия. За тези над 400 помилвания за 10 години аз не съм спал, аз съм изстрадал всичко, многократно съм изчел документацията", обясни Марин.

Според него сегашното управление заслужава уважение, защото в труден момент работи за народа.

"И аз заставам зад това правителство:, изтъкна той, като не пропусна и някои грешки на кабинета.

Ангел Марин отказа да даде оценка на сегашният президент Росен Плевнелиев.

"Няма да дам оценки на Плевнелиев. Според мен е недопустимо един президент да загуби доверието на правителството", каза Марин.

Вицепрезидентът не спести и една критика към бившия премиер Бойко Борисов.

"Аз съм безкомпромисен към своите грешки и толерантен към чуждите грешки. Но не мога да се съглася с бившия премиер Бойко Борисов, който в един и същи ден подписа указа за моя орден "Стара планина" и после каза, че не го заслужавам. За мен е недопустимо България да има такъв премиер", категоричен бе той.

Водещи

Най-четени