Англичанинът, наръгал младежа в "Горубляне", остава зад решетките 14.06 | 12:55

4 прободни рани са попаднали в тялото на 18-годишното момче

От Теодора Кокаланова

Съдът остави в ареста Мейсън Кристофър, който е обвинен в убийството на абитуриента Емил Ботев в софийския квартал "Горубляне".

По време на огледа в квартирата му в "Дружба" са били открити няколко ножа, с един от които се предполага, че е било извършено убийството на 18-годишния младеж.

След като Мейсън Кристофър е участвал в сбиване, той е нанесъл прободни рани на Емил Ботев в областта на белия дроб, дясната камера на сърцето и коремната кухина. След инцидента Ботев е бил транспортиран в болницата, където по-късно е починал. От назначената медицинска експертиза става ясно, че Емил Ботев е починал вследствие на нанесените му прободни рани. 

Прокурорът по делото Анна Алексова поиска постоянна мярка "задържане по стража" за обвиняемия, като посочи, че за престъпления от такъв характер законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Според прокурора, са налице и предпоставки за извършване на повторно престъпление, както и възможност за укриване, тъй като веднага след престъплението той се е укрил. Пред съда Мейсън обясни, че той не се е опитал да се укрие, а напротив, той е отишъл в апартамента на своя приятел, за да получи медицинска помощ, информира агенция "Фокус". 

Свидетелските показания сочат, че само той е имал нож, с който са нанесени 4 прободни рани в тялото на Емил Ботев. Мейсън Кристофър е живял на квартира в "Дружба-2", но адресната му регистрация е била във врачанско село.

Назначен му е служебен защитник. Англичанинът поиска по-лека мярка за неоклонение, с което съдът не се съобрази. 

Водещи

Най-четени