Англия се усети – британците не искат да работят за разлика от имигрантите 21.11 | 21:57

Великобритания си отгледала цяло поколение, живеещо на гърба на държавата

От Христина Рафаилова

След безкрайната поредица от бесни атаки срещу имигрантите и най-вече срещу тези от Източна Европа, в Англия най-после си отговориха защо толкова много чужденци са заети на пазара на труда на Острова. 

Отговорът е прост – имигрантите биват наети, тъй като британците не искат да работят. В   материал на Daily Express  една от най – активната медии срещу имигрантите на Обединеното кралство се твърди, че фермерите масово наемат чужденци заради отказа на местните " да си цапат ръцете". 

Изданието разказва за ферма, която зарежда голяма част от водещите вериги магазини, която по никакъв начин  не успява да привлече на работа  британци.  Компанията е получила обаче разрешение за изграждани на парк за каравани в близост до местата с концентрация на имигранти  в Бостън и Линкълншир. Там ще бъдат настанени 300 ново наети. 

В този район има 8500 безработни англичани, като 2540 от тях са на възраст между 16 и 24 г. Въпреки това те не желаят да изкарват прехраната си с фермерски труд. 

Медията коментира, че със системата си за социално подпомагане страната е отгледала цяло поколение, което не желае да се труди.  Подобна работа обаче е привлекателна за чужденците, тъй като е по-добре платена, отколкото в техните родни страни. 

От партията на независимостта реагираха остро на разрешението за строителство на  компанията. Според тях така се стимулира имиграцията от други държави в ЕС, което вреди на местното население и коствало на държавата милиони лири. 

Водещи

Най-четени