Андреева: Важното е фондът да работи 12.03 | 19:55

Бих взела и не до там справедливи решения, спрямо д-р Ива Станкова, посочи министърът

От iNews.bg

Независимо, че оценявам целия труд и работата, която е положила д-р Ива Станкова, ако напрежението е толкова голямо, че пречи върху работата, бих взела и не до там, спрямо нея, справедливи решения. Това заяви здравният министър Таня Андреева в ефира на БНТ.

"Фондът е имал проблеми много преди аз да стана министър и много преди д-р Ива Станкова да бъде директор на този фонд и това недвусмислено го показва и проверката, която завърши на вътрешния одит на министерството", посочи Андереева.

Това е била и причината да се създаде група, която да предложи промени в правилника и методика на работата на фонда.

Министърът посочи, че всяко едно забавяне е подробно описано в доклада на вътрешния одит.

"За 99% от тях причината е обективна – забавяния на становища и забавяния на оферти от лечебните заведения в чужбина, които се подават към фонда за финансиране на лечението на тези дечица", категорична беше Таня Андреева.

Андреева заяви, че за нея е най-важно фондът да работи. Според нея именно новият правилник и новата методика ще помогнат това да се случи.

"Тук действително личностите нямат отношение. Има правила, по които този фонд работи и те трябва да ги спазват, всички", заключи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

Водещи

Най-четени