Андрей Слабаков защити полицаите 22.02 | 15:03

По думите му те имат същите проблеми, като останалите граждани

От Елена Кирилова

Полицаите гледат да си вършат работата и имат същите проблеми, каквито имаме и ние, заяви режисьорът Андрей Слабаков, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му те също имат да плащат сметки за ток, имат деца и къщи, но смятат, че протестиращите са прави.

Според Слабаков полицаите ясно разпознават провокаторите по време на протестите, тъй като те се отличават от останалите протестиращи. Въпреки това остава съмнението дали между другите хора също няма провокатори.

Самите протести протичат нормално, въпреки че има моменти, в които става по-страшно, твърди режисьорът. Той е категоричен, че митингите не бива да бъдат политизирани и протестиращите са против това партиите да обясняват кой на кого иска оставката.

Слабаков смята, че хората, събрали се контрамитинги вероятно искат енергоразпределителните дружества да останат, а цените на тока да се запазят същите.

"Хората, които протестираха в подкрепа на Борисов, са отделен протест, но да се обявява, че единият митинг е против другия, е абсурдно”, каза Слабаков.

Той се обяви против това страната да се разделя на групи и подгрупи и в крайна сметка да се стигне до конфронтация между населението. Единствените доволни от това могат да бъдат единствено политиците.

Водещи

Най-четени