Анкетна комисия може да разследва Плевнелиев и Прокопиев 27.03 | 13:15

Бареков призова Сидеров да подкрепи подписката за създаването ѝ

От iNews.bg

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков призова Волен Сидеров да подкрепи подписката за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва президента Росен Плевнелиев. Подписката е инициирана от Румен Йончев, а комисията ще проверява дали президентът не е застрашил енергийната сигурност на страната.

"Както беше изнесено в медиите, държавният глава поддържа нерегламентирани контакти с шефове на ЕРП-та, което може да се окаже в ущърб на българските национални интереси. Доколкото имаме информация, президентът Плевнелиев няма мандат за поддържане на подобни задкулисни контакти, ден след които от монополното дружество заплашиха държавата с иск от близо 1 милиард евро", пише Бареков в призива си до председателя на "Атака".

Цел на анкетната комисия е да събере данни и за начина, по който съдружникът на държавния глава Иво Прокопиев и подопечната му "Булброкърс" станаха посредник за продажбата на миноритарния дял на EVN по времето на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов на двойно по-ниска цена от пазарната по признанието на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

Водещи

Най-четени